Corona

PPvKOS werkt volgens RIVM en GGZ en NIP richtlijnen.

De praktijkruimte is “coronaproof” ingericht. Het is mogelijk 1,5 m afstand te bewaren, handen worden bij binnenkomst ontsmet,  er staat een plexiglasscherm op tafel, er wordt extra tijd ingepland tussen de afspraken om de praktijk na vertrek te ventileren en te reinigen (testmaterialen, deurklinken, werktafel, stoelen, servies etc) en handgel en wegwerphandschoenen zijn aanwezig.

De gezondheid van ons allen staat voorop! Blijf gezond en denk om elkaar!

Mocht u vragen hebben, hoor ik dit graag.

Kijk hier voor tips hoe sociaal emotioneel om te gaan met de corona tijd

Wat betekent het voor uw behandeling

  • Als er (lichte) klachten zijn bij de jongere of het gezin (hoesten, niezen, neusverkoudheid, kortademigheid, smaak en reukverlies, koorts) of afgelopen 14 dagen contact is geweest met besmet persoon annuleer de afspraak (als  binnen 24 uur wordt afgezegd wordt in deze coronatijd de afspraak niet gefactureerd). 

 

  • Kom bij voorkeur met (thuis) gewassen handen en lege handen naar de praktijk, laat tassen en jassen als dit mogelijk is in de auto en mobiele telefoon in broekzak.

 

  • Waar mogelijk en nodig wordt gebruik gemaakt van (video)bellen en/of digitale opdrachten. Dit stemmen wij samen met  het kind en u af.

 

  • Observaties en gesprekken op scholen worden in overleg met ouders en scholen gepland afgestemd op corona schoolbeleid.

 

  • Vermijden we fysiek contact zoals het geven van een hand, high five , aai over de bol (we geven wel extra glimlachen).

 

  • Door cliënten gebuikte potloden of pennen worden meegegeven of ontsmet, testmateriaal wordt ontsmet of gevraagd niet aan te raken.

 

  • Mondkapje wordt in wordt in de praktijk niet gedragen zolang het niet verplicht is. Cliënten kunnen zelf mondkapje meenemen en/of aan psycholoog vragen te dragen (let op: dit dient niet te gebeuren ter vervanging van aanwezige klachten!!).